Research en advies in wonen en zorg

Ontwikkelingsplan De Glind

125 De Glind-1 mediumDe Glind is een dorp op de grens van Utrecht en Gelderland. Het staat bekend als jeugddorp. De Rudolphstichting houdt hier al sinds begin 20e eeuw een traditie in stand om uit huis geplaatste kinderen en jongeren te laten bouwen aan hun toekomst.

De ruimtelijke indeling van De Glind laat een uniek stuk geschiedenis van Nederland zien. In het landschap en het stedenbouwkundig patroon van het dorp zijn de veranderende inzichten te herkennen van generaties van mensen die zich hebben ontfermd over jongeren.

Op dit moment is De Glind een springlevend en eigentijds dorp waar jongeren wonen, onderwijs krijgen en werken. Ook is er alle ruimte voor sociaal ondernemerschap, wat te zien is aan initiatieven op het gebied van natuur en recreatie.

Eelerwoude heeft samen met landschapsarchitect en stedebouwkundige Rob Aben voor De Rudolphstichting een nieuw ruimtelijk concept ontwikkeld dat het dorp richting geeft in een snel veranderende omgeving. Ruimte voor zorg heeft bijgedragen aan de inhoudelijke toekomstvisie.

Opdrachtgever: Eelerwoude

1 februari 2016