Research en advies in wonen en zorg

Masterplan De Alliantie Oost

De Alliantie Oost zijn vier zorgaanbieders die hun werkterrein hebben in tien gemeenten in Gelderland-Oost. Deze aanbieders zijn Azora, Diafaan, Innoforte en Verpleeghuis Zevenaar.

Ruimte voor zorg heeft voor De Alliantie Oost in kaart gebracht hoe de demografie zich zal gaan ontwikkelen en wat dit betekent voor de behoefte aan woonzorgvoorzieningen. In kaart is gebracht welke voorzieningen er zijn en welke nieuwbouw- en transformatieplannen er zijn. De betrokken gemeenten zijn Doesburg, Duiven, Lingewaard, Montferland, Oude IJsselstreek, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar.

Het resultaat van het onderzoek is inzicht in de behoefte aan meer of minder voorzieningen in de tien betrokken gemeenten. Het analyseniveau is de woonkern, zodat ook van kleinere woonplaatsen binnen de grotere gemeentelijke eenheden objectief kan worden vastgesteld wat de toekomstige behoefte is en welke opgave er ligt.

De betrokken organisaties kunnen op basis van deze gegevens beleid ontwikkelen om in de toekomst het aanbod in de pas te laten lopen met de behoefte.

Opdrachtgever

  • De Alliantie Oost