Research en advies in wonen en zorg

Intentieovereenkomst Masterplan Gebouwde Voorzieningen Wonen, Zorg en Welzijn Harderijk

Maar liefst 24 organisaties hebben in Harderwijk de handen ineengeslagen om te kijken hoe de komende jaren het best om kan worden gegaan met nieuwe en bestaande gebouwen voor wonen, zorg en welzijn. Zowel organisaties uit de ouderenzorg als uit de gehandicaptenzorg en GGZ hebben hieraan meegewerkt.

Op maandag 26 mei zetten deze organisaties hun handtekening onder de intentieovereenkomst die de afspraken bekrachtigt. De bijeenkomst start om 14.45 uur in de raadszaal van het stadhuis Harderwijk. De heer Eijsenga (wethouder Amersfoort), de heer Van Doorn (directeur woningcorporatie CWS) en de heer Voorbergen (voorzitter WMO cliëntenraad) zullen een toelichting geven. Henk Nouws zal kort stilstaan bij inhoud en belang van het masterplan.

In het masterplan wordt onder andere gekeken naar nieuwe wijkservicepunten en woonservicezones. Geinventariseerd is verder wat de organisaties op dit moment ontwikkelen. De gemeente kan daardoor beter inspelen op de ontwikkelingen. Op basis van de demografische ontwikkeling is de behoefte bepaald aan onder andere kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie. De partijen spreken ook af elkaar goed te informeren over nieuwe initiatieven.