Research en advies in wonen en zorg

Abcoude krijgt kleinschalig project voor mensen met dementie

Abcoude krijgt een eigen kleinschalig woonproject voor mensen met dementie. Het woonproject komt in het centrum vlak bij andere woonzorgvoorzieningen. De woonzorgzone in Abcoude wordt daarmee compleet. De toevoeging van het woonproject vergroot het draagvlak voor 24-uurs zorg. En dat is goed voor alle ouderen in het centrum.

De raad is niet over één nacht ijs gegaan voor de keuze van de locatie. Uit het rapport van Ruimte voor Zorg komt naar voren dat de locatie van de Angstelborgh het meest geschikt is. Maar daar kleeft ook het nadeel aan van het opofferen van enkele zelfstandige woningen.

Daar is nu een oplossing voor afgesproken. De benodigde ruimte wordt ook gevonden op de parkeerplaats achter de Angstelborgh. Zie het bericht van de gemeente. De 23 verloren parkeerplaatsen worden ruimschoots gecompenseerd door 52 nieuwe parkeerplaatsen om de hoek. Het blijkt maar weer dat met creativiteit en doorzettingsvermogen veel te bereiken is, ook in een druk bebouwd stadscentrum. Gemeente Abcoude, Westhoek Wonen en Zuwe Zorg gaan samen de schouders er onder zetten.